sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2007

mullassa möyrimistä

Koko viikonloppu meni puutarhassa puuhastellessa vanhempieni luona. Hyvä kun kerkesin välillä käydä sisällä syömässä, kun oli niiiin paljon tekemistä. Kaikki muut valittivat kun on niin kylmä sää, mutta itselläni oli kokoajan kuuma kun kärräsin multaa ja kaivelin perennapenkkiä.

Sainpahan kyllä paljon aikaiseksikin; kaivoin valmiiksi viime syksynä suunnittelemani perennapenkin ja kärräsin siihen monta kuormallista multaa, istutin särkyneetsydämmet, liljat, kuunliljat ja jaoin tiheiksi kasvaneita perennamättäitä; ainakin kevätvuohenjuurta ja ukonhattuja, koulin tamia, kokosin köynnöksille kiipeilykehikot, ja istutin kaksi visakoivua. Aivan, unohdinkin kertoa, että ostin puutarhamessuilta myös kaksi visakoivun pientä siementainta. Ajatus lähti jo viime syksynä, kun olin metsänhoitoleirillä, missä meille hehkutettiin visaa. Tuli mieleen että sitähän voisi kasvattaa itsekin. Toivon että puista tulee oikein kauniin käppyräisiä.

Harmi, että kamera unohtui taas kotiin, joten en saanut kuvattua puutarhaa taaskaan. Haluaisin kertoa uusista ideoistani, mutta nyt on pakko mennä nukkumaan. Selkä ja hartiat ihan romuna lapioinnista ja huomenna kymmeneltä työhaastatteluun. Ja vappuaattokin taitaa olla!

Ei kommentteja: