keskiviikkona, huhtikuuta 15, 2009

Pääsiäisen projekti

Tuli heiluttua pääsiäisen pyhät lapionvarressa. Mutta se toivottavasti kannatti, sillä hyötytarhan
pohjatyöt on nyt tehty. Siitä tuli mielestäni aika hauskan muotoinen. Kuvassa alue näyttää pieneltä, mutta projekti tuntuu kyllä aika kunnianhimoiselta.

Tummat alueet ovat siis tulevat kohopenkit, joihin pitäisi kehittää jonkinlaiset reunat ja täyttää mullalla. Nyt peitin maan ensin sanomalehdellä ja levitin päälle kerroksen viimevuotista haketta ja päälle lehtiä. Toivon hartaati että rikkaruohot ja paikalla kasvaneet nokkospöheiköt eivät puske tästä läpi.

Taimilavoista löytyi jo jotain vihreää. Viimekesäisistä kylvöksistä jäi suurinosa vielä siirtämättä penkkeihin, kun en syksyllä ennättänyt. Taaimpana uusi lava, joka odottelee vielä kylvöjä.

Tämä on kai jotain hanhikkia. Nimilapuista on tekstit haihtuneet, joten nyt olen näistä taimista aika pihalla.

Myyrät eivät onneksi näytä vieneen sipuleita, vaikka pensaita olivatkin tänä vuonna kolunneet urakalla. Ilmeisesti se on eri myyrä, jolle maistuu kukkasipulit(maamyyrä/metsämyyrä... mitä niitä nyt on?).

Krookukset ja kevätkurjenmiekat kukkivat jo iloisesti. Näin myös yhden sinivuokon ja leskenlehtiä, joten kyllä se kevät on jo täällä vahvasti, vaikka koleaa onkin.

1 kommentti:

Lumipyry kirjoitti...

Hieno hyötytarha sinulle on tulossa! Mitä aiot tänä kesänä kasvattaa?