maanantaina, huhtikuuta 06, 2009

Voi surkeus

Kävin viikonloppuna puutarhassa tarkastelemassa sen kuntoa talven jäljiltä. Voi surkeus minkälaiset myyrätuhot löysinkään. Yli 30 vuotta vanhasta kiiltotuhkapensasadasta ei ole paljon jäljellä! Lähes jokaisesta pensaasta on syöty ainakin muuta runko, osa pensaista on jyrsitty juuresta kauttaaltaan. En oikein tahdo uskoa tätä todeksi. Näihin pensaisiin ei ole koskaan ennen myyrät koskeneet, niin miksi sitten nyt kelpasivat? Tiedän kyllä, että on ollut runsas myyrävuosi, mutta on kai niitä ollut ennenkin...


Kesällä on ilmeisesti luvassa uuden pensasaidan istutus. Leikkasin tämän aidan alas juuri viime kesänä ja se oli lähtenyt ihan kivasti kasvuun.

Myös mm. norjanangervo ja onnenpensas olivat kelvanneet myyrille. Ruusuja en päässyt vielä tarkistamaan, kun havut olivat vielä jäässä niiden päällä, mutta naapuri kertoi että heiltä kaikki ruusut olivat mennyttä. Nyyh...

***
Onneksi sentään jotain mukavaakin. Parvekkeen puulattia on valmis ja se on aivan ihana. Vaikuttaa todella paljon parvekkeen viihtyisyyteen. Nyt pitäisi vain hankkia joku kiva istuskeluryhmä, niin saisi jotain järjestystä aikaiseksi. Oikeastaan haluan tänne kivan pienen ulkosohvan, ehkä polyrottinkia, niin olisi helppohoitoinen.



Taimetkin ovat päässeet ulkoilemaan aurinkoisina päivinä. Olen suunnitellut parvekkeelle myös taimihyllykköä, jonka toivon isäni rakentavan.

***
Vielä kiitokset Teekoolle tunnustuksesta, jonka sain. En valitettavasti saanut kuvaa kopioitua tähän, joten jätän nyt jakamatta tunnustusta eteenpäin, vaikka moni seuraamani blogi sen ansaitsisi.



2 kommenttia:

Tilu kirjoitti...

Voi, voi pensas parat. Kovin tarkkaa työtä ovat myyrät tehneet.
Parveke näyttää hienolta, siellä sopii paistatella päivää niin ihmisen kuin kasvienkin taimet.

pioni kirjoitti...

Surkeus noiden pensaiden kohtaloa.
Taimet sulla on kyllä hyvässä kasvuvauhdissa, mulla vasta pikkuisen kurkistaa jotain vihertävää.