tiistaina, maaliskuuta 10, 2009

Ruokia, inhokkeja ja herkkuja

Wokki on ihan parasta ja helpointa arkiruokaa. Siihen voi käyttää melkein mitä vain jääkaapista löytyy ja aina tulee hyvää. Ehdottomasti vihanneksia ei saa haudutella liikaa, jotta ne pysyy rapsakoina ja maku tuoreena. Kun on tuoreet raaka-aineet mausteitakaan ei tarvitse paljon; vähän soijakastiketta ja mustapippuria suoraan myllystä. Usein lisään myös vähän ruokosokeria tai hunajaa. Meillä mies lisää sitten soijakastiketta omalle lautaselleen, kun tykkää suolaisemmasta kuin minä. Tässä wokissa kanaa(ehdottomasti maustamattomia suikaleita), paprikaa, rucolaa, porkkanaa ja auringonkukansiemeniä. Riisinuudelit laitoin erikseen tällä kertaa.

Sain haasteen Teekoolta listata viisi inhokkiruokaa. Tämä on muuten ensimmäisen blogihaasteeni ja aihe osui sikäli sopivasti, että olinkin ajatellut laatia postauksen ruoanlaitosta. Nyt kun olen kotona, niin tulee taas käytettyä enemmän aikaa kokkailuun ja kokeiltua kaikenlaista. Olen ilahatunut siitä, että huomaan kehittyneeni aika hyväksi sovaltajaksi. Kun perusasiat on hallinnassa niin pystyy aina vähän muokkailemaan ruokalajeja, tarvitsematta pelätä että lopputulos olisi syömäkelvotonta.

Tässä tulee nämä inhokkiruoat:

1. Hampurilaiset, siis hampurilaisravintoloiden. Itse tehty ja koottu burgeri on sitten ihan eri juttu.

2. Katkaravut. Oikeastaan olen niille varmaankin allerginen, koska kurkkua alkaa kuristaa ja oksettaa jos niitä erehdyn syömään. Mutta ne inhottavat jokatapauksessa.

3. Raaka kala ja liha. Kalaa kyllä syön, mutta sen pitää olla kypsennettyä. Graavilohet yms. ei uppoa, vaikka mies aina herkuttelee niillä pojan kanssa. Pihvi saa olla medium, mutta ei missään tapauksessa täysin raaka.

4. Laitosjauhelikastike. Se on sitä, mitä oli koulussa ja jauhelihassa oli rustonpaloja, jotka narskui hampaissa syödessä. Opiskelijaruokaloissa en nykyisinkään ota koskaan jauhelikastiketta, sen verran on jäänyt kammo. Se myös inhottaa jos kastikkeessa on vain lihaa, eikä mitään kasviksia.

5. Sienet. Joitain sieniä olen oppinut vähitellen syömään, mutta en kyllä ole mikään ylin ystävä. Limainen koostumus on se mikä inhottaa enemmän kuin maku.

Vielä kurkkaus keittiöön.



En yleensä leivo mitään, mutta mokkapaloja tulee joskus tehtyä, sillä ne on ehdoton herkkuni. Nyt kokeilin sulatella valkosuklaata pinnalle, mutta siitä tuli kyllä aikamoista sotkua. Mitään tiettyä ohjetta en mokkapaloihin käytä, vaan etsin aina netistä jonkun sopivalta tuntuvan. Aina on tullut ihan syötäviä.

2 kommenttia:

-T kirjoitti...

Kiva kuulla että haaste tuli sopivasti :)
Minäkin pyrin ostamaan naturelleja filesuikaleita mieluummin. Ja jotenkin luomumpaan pyrkimys muutenkin...
Kototekoiset hampurilaiset on kyllä hyviä! Nuo mokkapalasi näyttävät tosi hyviltä, kiva idea tuo valkosuklaa niissä.

Lumipyry kirjoitti...

Terveisiä tänne, kävin ensimmäistä kertaa kurkkaamassa ja käyn uudelleenkin, tutuista aiheista kun kirjoitat :)