perjantaina, maaliskuuta 07, 2008

projekti

Nyt kun innostuin, niin ajattelinpa esitellä projektia, joka on tällähetkellä työn alla koulussa. Siis tätä minun oikeastaan pitäisi ytkin tehdä, eikä kirjoitella missään blogissa... No ihan nopeasti vaan.

Elikä suunnittelen puistoa alueelle, missä sijaitsee linnustollisesti tärkeä tekolampi(vedenpuhdistamon ylivuotoallas), hevoslaitumena käytettävä tulvaniitty, maankaatopaikka ja kaiken taustalla kohoaa lämpövoimala. Aluetta halkoo myös voimalinjat sekä pieni joki, tai paremminkin oja, joka laskee voimalaitoksen vieressä mereen.

Taivaalla tapahtuu.

Tässä tulee sitten joitakin tunnelmia alueelta, auringonlaskun aikaan. Alue kiehtoo minua, ja kaikessa karuudessaan siellä on itseasiassa kaunista ja kiinnostavaa ympäristöä. Suunnittelukohteena se ei ole mikään helppo, koska huomioitavia asioita on paljon. Eikä ole mitään itsestäänselvää syytä miksi tänne pitäisi "rakentaa" puisto. Alueella kulkee jo nyt ulkoilureitit ja se suosittu muunmuassa lintubongareiden keskuudessa.

Tähän aikaan vuodesta oli kyllä valitettavasti hiljaista lintujen suhteen. Kävin kyllä paikalla kesälläkin, ja silloin lammella oli tosiaan yllättävän paljon elämää.


Putkilinjan betonikuoren päällä pystyy kävelemään.

Päätin ottaa linnut suunnittelun lähtökohdaksi, koska ne kuitenkin pitää ottaa huomioon. Työn i nimi on 'lentoreitit' ja olen suunnitellut alueen halki kulkemaan neljä reittiä, joista kukin kuvaa yhtä alueella oleilevaa lintulajia. Reittien kautta ihminen pystyy havaitsemaan aluetta eri näkökulmista, häirtsemättä lintujen eämää. Tai ainakin syntyvä häiriö pyritään minimoimaan.

No nyt pitää jatkaa hommia, eihän tästä päivästä tule taas mitään...

Ei kommentteja: