sunnuntaina, maaliskuuta 16, 2008

nyt saa tulla

Nyt saa kevät sitten tulla ihan vapaasti, koska sain tänään rakennettua taimilavan. Aika talviselta näyttää tosin kuvassa, mutta todellisuudessa tuo muutaman sentin märkä lumi sulaa varmasti muutamassa päivässä. Huvittavaa oli kuitenkin hangessa nikkaroida:) Lavan päälle tulee kanneksi noita vanhoja ikkunaruutuja, joita löytyy vino pino. Hyvä että tulee niillekin käyttöä. Jalustaksi ajattelin vielä latoa tiiliskiviä. Ei tämä nyt mikään kaunein viritys ole, mutta toivottavasti toimii.

Lavaan aion sitten huhtikuun puolella kylvää jo melko runsaaksi kehittyneen siemenvarastoni. Vielä en tiedä kannattaisiko lava täyttää suoraan mullalla, vai laittaa sinne erillisiä ruukkuja ja laatikoita?

Vaikka lunta tulikin vielä muutama sentti, niin tämä näky toi kyllä viimeviikolla todella kevään tuntua. Kaupunkikotimme edustalle viime syksynä aikaansaamani narsissit ilmestyivät maanpinnalle! Näitä laiteettiin maahan jotain sata, ja ovat iloinen näky, kun vihreät versot loistavat oranssin katteen seasta. Toivottavasti kasvavat ja kukoistavat! Samoista penkeistä kahden rapun edestä löytyy myös 250 tulppaanin sipulia.

2 kommenttia:

jori kirjoitti...

Tuon edellisen postauksen projektikuvat ovat vallan hurmaavat. Millä ohjelmalla työstät niitä? Ja vanhanajan kasvilava - meilläkin lapset tekivät papan kanssa tänään melkeimpä samanmoisen. Esikasvatukseen laittaisin lavan pohjalle multaa ja siihen päälle ruukkuihin kylvökset. Meillä lavaan tulee salaattia ja persiljaa, joten täytän koko lavan mullalla

mari kirjoitti...

Kuvat on tehty ihan Photoshopilla, liittämällä kymmenistä valokuvista. Aika työlästä ja aikaavievää, mutta sain kyllä palkitsevia kehuja koulullakin:)

Juu tuollaista perinteistä taimilavaa olisin kaivannut esikasvatukseen jo viime vuonna, kun ikkunalaudoilta loppui tila. Nyt se on sitten valmiina.