maanantaina, toukokuuta 07, 2007

projektin esittelyä

Seuraavaksi aion esitelle hieman vanhempieni puutarhaa ja suunnitelmiani pihan kunnostamiseksi. Koska olin kieltänyt itseltäni viikonlopuksi pihatyöt, jotta saisin luettua tenttiin, keskityin vain valokuvaamiseen.

Yllä aurinkoinen puoli puutarhasta kuvattuna tieltä päin. Puutarha on siis lähinnä tällaista epätasaista nurmikkoa, jota rajaa tien puolella ränsistynyt kiiltotuhkapensasaita. Siellä täällä on joitain äitini keskelle nurmikkoa tekemiä istutuksia. Lisäksi puutarhassa on herukkapensaita ja vanhoja omenapuita. Havuistutusalueen tein viime kesänä, ja siitä oikeastaan koko projekti lähti liikkeelle. Tuo kartivalkokuusi oli paikalla jo ennestään. Lisäksi siinä on tuija, vuorimänty(oikealla olevassa kuvassa jää kuusen taakse), kolme lamoavakasvuista katajaa, sekä mm maksaruohoa etureunassa. Penkin reunat tein tuollaisista betinilaatoista, joita oli pyörinyt nurkissa tarpeettomana. Laatat ovat neliön muotoisia, eli kuten näkyy ne eivät ole varsinkaan etureunassa kovinkaan syvällä maassa, mutta pysyivät paikallaan jo ainakin yhden talven.

Yllä olevassa kuvassa puutarhaa toisesta suunnasta. Etualalla näkyy myös toinen perustamani istutusalue. Sen suunnittelin viime syksynä ja kaivoin tänä keväänä, joten se on vielä aika paljas. Paikalla oli ennestäänkin pieni perennapenkki, josta jäljele jäi harjaneilikkaa ja ukonhattuja. Penkin keskellä kasvaa vanha kolmirunkoinen luumupuu, joka on mielestäni kaikessa raihnaisuudessaan erittäin kaunis. Penkin takareunaan olen jo istuttanut puutarhamessuilta ostamiani liljoja ja särkyneitäsydämmiä. Tätä penkkiä aion vielä laajentaa, koska muodosta ei tullut ihan hyvä. Ensin pitäisi todistaa äidilleni, että saan nämä penkit oikeasti kukoistamaan, enkä vaan ole kaivamassa koko puutarhaa rikkaruohokentäksi. Valaisinpylväät ovat kuvassa vielä roudan jäljiltä vinossa, mutta ne saatiin onneksi oikaistua työntämällä.

Huomenna yritän jatkaa, nyt pitää mennä nukkumaan.

Ei kommentteja: